Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ESPRESSO

 

 

 

 

 
Καθετί μαγικό, σίγουρα δεν είναι κάτι απλό. Η υπόθεση espresso έχει τη δική της μαγεία και τα δικά της μυστικά για τους λάτρεις του είδους και βέβαια, δεν είναι όλοι οι espresso ίδιοι. Άλλωστε, μαγική μοιάζει ακόμα και η διαδικασία παρασκευής του ιταλικού καφέ. Είναι τέχνη, τεχνική και επιστήμη ταυτόχρονα, που μέσα από μια μικρή καθημερινή ιεροτελεστία και ακρίβεια κινήσεων, προσφέρει μια πολύ ιδιαίτερη απόλαυση. Ο ατμός πιέζει και διαπερνά τους αλεσμένους κόκκους καφέ και μας δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αρκεί η πρώτη ύλη, οι κόκκοι δηλαδή, να είναι και αυτοί από την καλύτερη
δυνατή ποιότητα καφέ.
 
Είτε προτιμάτε τον espresso με ζάχαρη όπως οι Ιταλοί, είτε με κανέλα όπως οι Μεξικανοί ή ακόμα και με ζεστή σοκολάτα όπως οι Ελβετοί, το σημαντικότερο παραμένει η σωστή επιλογή των αλεσμένων κόκκων καφέ, ώστε να είναι αυτή που ταιριάζει στη γευστική επιθυμία σας. Ακόμα και αν γι’ αυτό χρειαστεί συνδυασμός (χαρμάνι) ποικιλιών καφέ, κάτι που σύμφωνα με τους «ειδήμονες» Ιταλούς εξασφαλίζει την απόλυτα ισορροπημένη γεύση.
 
Η συνύπαρξη των πιο διάσημων καφέ ARABICA από την COSTA – RICA, τη GUATEMALA, την ETHIOPIA, τη BRAZIL, την COLOMBIA την ΚΕΝΥΑ  ή και κάθε μία ποικιλία μόνη της και το γεγονός ότι είναι φρεσκοκαβουρδισμένοι μπορούν να σας εξασφαλίσουν το καλύτερο γευστικά και πραγματικά ποιοτικό αποτέλεσμα.
 
Ο τέλειος espresso λοιπόν απαιτεί
1. Φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους καφέ το πολύ 2 εβδομάδων μέχρι να καταναλωθεί.
2. Όχι ενισχυτικά γεύσης και τεχνητά αρώματα (δεν επηρεάζουν το γευστικό αποτέλεσμα επηρεάζουν όμως την ποιότητα του και την ασφαλή κατανάλωσή του σε καθημερινή βάση).
3. 100%  ARABICA κόκκους καφέ που δεν προκαλούν υπερδιέγερση και νευρικότητα.
4. Σωστό άλεσμα των καβουρδισμένων κόκκων καφέ
5. Σωστό τρόπο παρασκευής και άμεση κατανάλωση.

Τον καφέ COFFEE FRESH τον καβουρδίζουμε στο εργαστήρι μας στο 3ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων Αθηνών μία μέρα πριν τον αλέσουμε για εσάς. Εμείς εισάγουμε τις καλύτερες ποικιλίες πράσινου καφέ πάντα 100% ΑRABICA τους καβουρδίζουμε και διαθέτουμε τον καλύτερο espreso στο κατάστημά μας στην οδό Μουλαϊμίδου 2 στα Ιωάννινα σε τιμές ασύγκριτα χαμηλές σε σχέση με καφέδες αντίστοιχης ποιότητας και με το προτέρημα ότι είναι και ΦΡΕΣΚΟΨΗΜΕΝΟΙ.
 

Στο COFFEE FRESH θα Βρείτε εξαιρετικά χαρμάνια espresso το CLASSIC,  το STRONG  το  DARK και όποιον συνδυασμό εσείς επιθυμείτε.
 
Επίσης μπορείτε να γευτείτε και κάθε μία ποικιλία ξεχωριστά για espresso ή για φίλτρου όπως:
 
Costa-Rica
διακρίνεται με βάση την σκληρότητα του. Όσο μεγαλύτερο το υψόμετρο, τόσο σκληρότερο το σπυρί και τόσο η ποιότητα. Ο καφές χαρακτηρίζεται από σπιρτάδα, έντονη και πλούσια γεύση που από πολλούς αποφεύγεται ως πολύ δυνατός ενώ από άλλους προτιμάται για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
 
Guatemala
Οι ARABICA ποικιλίες της χώρας καλλιεργούνται κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές, ταξινομώντας τον καφέ συνήθως με βάση τα υψόμετρα καλλιέργειας. Μεγάλα υψόμετρα προσδίδουν στον καφέ έντονη οξύτητα, μέτριο σώμα και ευχάριστη πικράδα
 
Ethiopia
με εξωτική γεύση, έντονη οξύτητα, πλούσια γεύση, πολύ βαρύ σώμα και πικάντικο άρωμα..
 
Brazil
Ο καφές Βραζιλίας χαρακτηρίζεται από μέτριο σώμα, ήπια οξύτητα, ισορροπημένο άρωμα και μια γεύση γλυκιά που διαρκεί.
 
Colombia
χαρακτηρίζεται από μέτριο σώμα, πλούσιο άρωμα μέτρια οξύτητα. Είναι ο αυθεντικός γαλλικός καφές εάν αλεστεί για καφέ φίλτρου.
Δοκιμάστε τους και απολαύστε τους.